Maracaibo

Na Coro rijden we west met de bedoeling in Altagracia te overnachten. Dit stadje ligt tegenover Maracaibo aan de monding van het meer van Maracaibo, het grootste meer van Zuid Amerika. De stad met hoge gebouwen was duidelijk aan de overkant te zien, ook de 8679 m lange brug die de verbinding vormt.
De weg erheen laat droog land zien. Beetje eentonig. De enige afwisseling was een vrachtauto die nu zijn dubbele achterwielen kwijt was geraakt op een drempel.
Altagracia zag er schoon uit. Veel huizen waren al opnieuw geschilderd en men was overal bezig om de andere huizen en omgeving op te knappen. We vonden een 'herberg' die we uiteindelijk lieten voor wat hij was, besloten door te gaan en vonden een plaats aan de rand van de stad.

Maracaibo is Venezuela's olie-hoofdstad. 1.3 miljoen inw. gesticht in 1574. In 1914 is de eerste oliebron onder het meer aangeboord en tegenwoordig komt 2/3 van Venezuela's olieproductie onder het meer vandaan.
Maracaibo is nu een moderne, welvarende stad. De tweede stad van het land na Caracas. De lokale bewoners 'Maracuchos' vinden dat hun staat (Zulia) het geld verdient dat de rest van het land uitgeeft.
Het centrum van de stad hebben we deze keer links laten liggen en schijnt ook niet erg bijzonder te zijn, zeker niet in 33 graden celsius.


Wel rijden we naar het noorden, naar Sinamaica, een Indiaanse nederzetting aan een lagune. Sinamaica is beroemd in het land en men neemt aan dat dit ongeveer was wat Alonso de Ojeda en Amerigo Vespucci in 1499 zagen en de plaats toen Venezuela genoemd hebben. Het leven daar is er primitief en veel bewoners leven nog in hutten op palen aan de rand van de lagune en de vrouwen lopen dikwijls nog in de traditionele kleding.

Voor ons is dit het laatste wat we doen in Venezuela na drie weken rondreizen. Morgen, 17 december hebben we onze terugvlucht met Aeropostal naar Aruba waar we drie dagen time-out nemen.

Op 20 december is onze terugvlucht met Martinair naar Miami.
We hopen New Orleans met de Kerst en oud / nieuw in Key West???

2 januari 2002 terug op Schiphol, na de Euro!

nicoos.com