TRANS  SIBERIË  EXPRESS

01-10-2001

Even schrikken als je leest dat die trein helemaal niet bestaat maar na een paar dagen hebben we het door. Het is n.l. niet zoals de OriŽnt Express. Er is een  goed georganiseerd treinennet in Rusland en er rijden drie grote treinen van West naar Oost vv. De Trans Siberië rijdt van Moskou naar Vladivostok, 9282 km. De Trans Mansjoerije splitst af en gaat via China naar Peking, 9001 km, en de Trans Mongolië  splitst af in Irkutsk naar Peking via Mongolië , 7865 km. Alle treinen gaan via Irkutsk. Het eerste gedeelte van onze vier nachten en drie dagen durende treinreis Moskou-Irkutsk doe wij met trein nummer 10, de "BAIKAL". 1 oktober, 23.30 is de vertrektijd uit Moskou en dat doet hij dan ook.
We hebben een prima 2 persoonscabine en maken het eerste gedeelte van de 5185 km lange trip, half wakend en slapend mee. Even wennen aan het geschud en gedoe.

Op 2 oktober zijn we weer bij de mensen en ongeveer 650 kilometer oostwaarts.

 

       

Nu kunnen we het allemaal weer een beetje volgen. We hebben een Engels handboek wat de route goed beschrijft.
Naast de trein flitsen af en toe kilometerborden voorbij waar de afstand tot Moskou opstaat. Aan de hand daarvan weten we waar we zitten.

Zo passeren wij veel, meestal onbekende, plaatsen en er wordt af en toe gestopt op de stations, zodat je inkopen kunt doen op het perron bij lokale bewoners, b.v. in Kirov (957km). Het uitzicht is mooi, vooral veel bomen, maar de herfstkleuren maken er een schilderij van.
 
           Onderweg wordt ook regelmatig gestopt om van locomotief te wisselen, o.a. in Balyezino (1194 km), waarom is niet helemaal duidelijk geworden want het hele net tot aan Irkutsk is tegenwoordig elektrisch.
Ook worden dan de onderstellen van de wagons gecontroleerd door een man met een hamer met een lange steel waarmee hij tegen de wielen en andere onderdelen tikt. Aan de klank hoort hij of de zaak nog langer meekan.

De eerste bekende stad op dag 1 is Perm (1436 km). Helaas is het al lang donker als we daar aankomen.  Uitstappen en steden bezoeken is wel mogelijk, maar dat moet dan wel vooraf geregeld zijn bij het halen van het visum. Volgens onze informatie mag je er 1x uit gedurende de rit door Rusland.

Wij gaan door en worden wakker als de Oeral al achter ons ligt en wij net de grens Europa - AziŽ passeren op 2102 km.
SiberiŽ begint hier en de eerste grote stad is Tyumen.
Het uitzicht verveelt niet. Stations, dorpen, nederzettingen, grote graanvelden, rivieren, toendra en taiga wisselen
elkaar af.

 
 
We hebben de restauratiewagen maar eens uitgeprobeerd.

Je moet niet in de keuken kijken, want dan vergaat je het plezier.

Wij kunnen zelfs een voorgerecht en hoofdgerecht aan,
wat tekenend is voor de hoeveelheid.
Kwaliteit geen probleem.
     
 

Vlak voor zonsondergang komen we aan bij Omsk (2712 km), een van de grotere plaatsen en ongeveer halverwege onze trip. Nog even inkopen op het perron. We gaan daarna de Baraba steppe in, het wordt donker, intussen drie tijdzones verder dan Moskou, en hopen de volgende ochtend alsnog steppe te kunnen zien.

Dag 3.
4 oktober, werelddierendag. Nico 62!
Het is 4 uur later dan Moskou en een vieze vislucht helpt ons uit onze dromen. Heeft iemand zeker gisterenavond op het perron gekocht.
We stoppen net in Mariinsk (3715 km). Op deze feestelijke dag voor 10 roebel, fl. 090, twee pannenkoeken gekocht op het perron en er één cadeau gekregen. Toch te veel betaald zeker. Samen hebben we die ene bijna opgegeten en toch, ze zagen er zo lekker uit!

In de middag passeerden we het halfweg punt tussen Moskou en Peking op 3932 km. Het uitzicht werd daarna sterk verminderd door lichte sneeuwval.
Dit was van korte duur. Na Krasnoyarsk klaarde het op en wat wij, en niemand van de andere toeristen, Zwitsers, Fransen en Zuid-Duitsers, verwachtten, leek het of we onderweg waren naar een ski-oord. Heuvels, bomen, beetje sneeuw, enz. Was dit nu SiberiŽ?  Ja dus!
Je zou er bijna gaan wonen. Laat in de middag passeren we Uyar en de zon gaat onder. Morgen Irkutsk.
 

Dag 4
5 oktober. We staan op in Zalari, 5000 km. Buiten ziet het er koud uit en is het een steppe landschap. Heel anders dan de vorige dag. Dit laatste gedeelte stopt de trein regelmatig op kleinere stations en met een uur of 2-3 zijn we in Irkutsk. De eerste 5185 km zit er op en de tijd is snel gegaan.

nicoos.com          IRKUTSK