KROATIň

juli  / augustus 2004

Begin juli zijn we in de VW camper gestapt en vertrokken naar Zuid Frankrijk waar we bij vrienden tussen de  rijpende wijndruiven konden parkeren en genieten van het relaxte Franse leven.

Na een weekje zijn we verder getrokken, via Noord ItaliŽ en SloveniŽ naar KroatiŽ met als eerste stop het eiland KRK waar we vorig jaar ook geweest zijn. Nu was het alleen erg druk dus na ťťn nacht stapten we al vroeg op een veerboot die ons naar het volgende eiland, Rab, bracht waar het minder druk was maar toch te veel voor ons. Via nog een aantal veerboten aangeland op het eiland Pag, net boven Zadar. Dit was wat we zochten, rust, zon een een prachtige heldere zee.

 
 
 

Onze plannen, voor zover wij die ooit hebben, verdwenen als sneeuw voor de zon en we zijn er 4 weken gebleven. Dus niet verder afgezakt richting Dubrovnik om daarna over te varen naar ItaliŽ.

een relaxte Nicoline, klik afbeeldingen voor presentatie 

 

                                                                                                                                    

maar....'gesjopt' wordt er ook

      

Na die vier weken zijn we het binnenland in gegaan en via Zagreb richting Hongarije gereden. Het binnenland is aanmerkelijk armer dan de kuststreek maar een mooi landschap en heel vriendelijke mensen. Ditzelfde gold voor Hongarije waar we tussen eindeloze graanvelden doorreden.

 
 
 

Daarna TsjechiŽ.
Dit land heeft nog veel in te halen bij de westerse wereld. Van Praag is bekend dat het een mooie rijke Europese stad is maar daarvan is in het binnenland weinig te merken.
Van de landen die we deze vakantie gezien hebben, hebben deze mensen het best moeilijk.
Nog wat grauwe omgeving en de meeste Trabantjes, wel sedan's en stationwagon's.

                

 

  Een grote overgang naar de ex DDR wat ons volgende land was.
Oost Duitsland heeft een grote inhaalslag achter de rug. De huizen hebben weliswaar dikwijls nog het grove rechthoekige betonnen uiterlijk maar alles is nu in frisse kleuren en gerenoveerd.
Goede wegen, nieuwe autobahnen, restaurants en winkels.
 
Uiteindelijk zijn we vanaf Dresden dwars door Duitsland weer richting Kijkduin gegaan.
          

 

Een relaxte vakantie en ervaring met andere landen en bewoners rijker. 

nicoos.com