11 september 2018
We gaan naar de ferry, alles weer zeer geordend en rustig geregeld, prima overtocht en aan de overkant hebben we een route gekozen langs de kust. We dachten onderweg nog wel even bij het Vancouver Museum langs te kunnen gaan maar daar is de tijd te kort voor. Na alle rustige wegen van de afgelopen weken komen we nu weer eens in het centrum van een stad met veel verkeer maar we vinden een parkeerplaats en lunchen in een leuk restaurantje in het centrum. Het valt op hoe schoon de stad is.
Rob en Daniëlle hebben onze terugvlucht per KLM aangevraagd en gekregen, we hebben rond 1700 afgesproken in hun hotel in Richmond. Onderweg daarheen komen we langs het vliegveld en hoewel één dag te vroeg denken we toch de auto maar vandaag in te leveren, de rest doen we wel per taxi of OV.

 Na 6200 km leveren wij onze huurauto in. De spreuk op de Québec nummerplaat was heel toepasselijk, wij zullen deze reis niet snel vergeten.
Daarna met de shuttle naar het hotel, waar we in de lobby met een Coors Light de crew opwachten.
Na kennismaking met de crew gaan we bijpraten en genieten van de zonsondergang in de Flying Beaver.                 


Rob vliegt al 32 jaar bij de KLM en wij zijn nog nooit bij hem aan boord geweest ondanks de vele keren dat hij het aangeboden heeft dus vinden wij dit een speciale gebeurtenis.
Bij het ontbijt met Rob en Daan de volgende ochtend, de moderne flightplanning bekeken en daarna met z'n vieren nog even naar Fisherman's Warf.

 De crew gaat slapen en wij naar de incheck. Ook hier alles hoofdzakelijk digitaal geregeld en wij zijn ruim op tijd bij de gate.
Wij zijn vier weken op reis geweest en hebben een mooie trip gemaakt. Canada is een mooi, relaxed land, een groot verschil met het hectische volle Nederland.
Rob regelt dat we bij start en landing in de cockpit kunnen, een mooie afsluiting van onze reis.

                                                          Vancouver      Amsterdam      

     Montreal Ontario Manitoba Saskatchewan Alberta British Columbia Vancouver Island  Vancouver

     nicoos.com