5 t/m 10 september 2018            Vancouver Island

       

We rijden naar Horseshoe Bay, Noord van Vancouver, om met de ferry over te varen naar Nanaimo. Deze ferry is een deel van de Trans Canada Highway, duurt ongeveer twee uur, we hebben prachtig weer en een mooi uitzicht op de omgeving. Na aankomst is het nog een uur naar Parksville waar ons vakantiehuisje staat.

       
        

Het huisje is een 'huis' in een mooi park, twee verdiepingen, uitgebreide keuken, meubilair, wasmachine en droger wat ons goed uitkomt na vier weken reizen.
Boodschappen in het dorp, biertje in de Rod & Gun, een beroemde bar/grill sinds 1898 waar vroeger de jagers op de terugweg uit het binnenland hun wild prepareerden.
Wij gaan thuis zelf koken!
De volgende dag, woensdag, een ritje door de omgeving en verder rust in de zon en de was doen.
Morgen willen we naar de Westkust, Ucluelet, waar mooie stranden schijnen te zijn.

7 september is de volgende dag maar het regent serieus en de temperatuur is gedaald naar 15 graden.

We gaan via een mooie weg richting Ucluet. We passeren Cathedral Grove, een gebied met 800 jaar oude bomen van 75 meter hoog en een omtrek van 9 meter. Vanwege het weer rijden we door maar denken daar op de terugweg te stoppen als het droger is.

We komen door Port Alberni en besluiten niet verder te gaan naar de Westkust en hier te stoppen.

Het havenstadje ligt aan het eind van de langste open verbinding met de Pacific Ocean en was vroeger voor zeilschepen een vluchthaven bij slechte weersomstandigheden. Er is een mooi havengebied met winkels en restaurants en een oud spoorlijntje naar een oude houtmolen.
Dat treintje is al vertrokken maar met dit weer missen we er niet veel aan.

We bekijken alle leuke dingen, hebben een goed gesprek met twee dames van Jehova die ons niet bekeerden maar nieuwsgierig waren naar waar wij vandaan kwamen en we proberen 'fisherman's bread' in een lokaal café voor lunch. De barkrukken hebben de namen van de vaste klanten.

                 
               
            
 

Op de terugweg passeren we weer Cathedral Grove en hoewel het nog steeds regent stoppen we nu wel maar zien het glibberige pad waar we af moeten. We willen geen gebroken botten en zien er van af.
Ondanks het slechte weer blijft het een mooie bosrijke omgeving en een mooie route.  
 

De Alberni Hwy eindigt in Parksville op de kruising waar de Rod & Gun al ruim een eeuw staat.
Dat stop bord hebben we gerespecteerd en time out genoten en hoewel het weer niet meewerkte hebben we toch wel een mooi gedeelte van Vancouver Island gezien.

Zaterdag 8 september hebben we met Jan en Lenie Juurlink afgesproken. Jan was mijn klasgenoot tijdens de opleiding in Canada en later met Lenie en de kinderen geëmigreerd. Zij wonen nu in Comox, 80km naar het Noorden.
Wij rijden de route langs de kust, stoppen onderweg in Qualicum beach bij een visrestaurant voor koffie en bij een museum en onderweg mooie uitzichten over Strait Georgia.  

 
 

Jan en Lenie wonen in een mooi appartement waar we alle nieuwtjes horen en herinneringen ophalen. Zij nodigen ons uit voor een lunch bij 'The Locals' een restaurant waar alle maaltijden worden bereid met producten van lokale boerderijen. Heel smakelijk en goed bij kunnen praten. Na nog een goed glas wijn gaan wij naar ons hotel en na een nagenoeg droge dag is het weer gaan regenen. Morgen, zondag, richting Nanaimo waar we na 2 dagen, dinsdag, de ferry moeten nemen naar Vancouver.                    

  2018 - 1960   

Zondag 9 september rijden we naar Nanaimo in helaas weer stromende regen.
We komen rond het middaguur aan en te vroeg voor de kamer. We kunnen wel de auto daar parkeren en dus de omgeving te voet verkennen. We vinden gelukkig snel een pub om te schuilen en te lunchen, er hangen tig tv schermen met sportprogramma's en Nicoline vraagt de uitbater of op één van de schermen de US Open tennisfinale, Djokovic - Del Potro, mag komen. Natuurlijk! Hij probeert van alles en komt erachter dat hij geen vergunning voor dat kanaal heeft. Nicoline heeft toevallig wel de tablet in haar tas zitten en via WiFi, VPN en Ziggo sport komt het voor elkaar. De uitbater vindt het prachtig en we krijgen een extra biertje.

                       

Zo komen we de tijd wel door en als we later in de middag onze kamer krijgen genieten we van een 'moderne' TV en onze favoriete programma's. Docu over psychologen en The Bold and the Beautiful

           
       
   
 

De dag erop is het droger en kunnen we rondlopen door het nogal heuvelachtige havenstadje. Veel winkels, eettentjes, monumenten, mooie houtsnijwerken, een oud verdedigings bastion en een wandelboulevard aan de haven met de Lighthouse pub van waaruit we de bedrijvigheid van oudere en modernere watervliegtuigen goed kunnen volgen. Ons plan om een whale watching tour te maken hebben we geskipt vanwege het koude en regelmatig natte weer en deze bootjes lagen hebben we ook niet uit zien varen.

                                                                          

 
         
 
 

Het hotel heeft een zwembad en aan het eind van de middag zal Nicoline dat meegenomen badpak toch minstens één keer gebruiken deze vakantie......stoer.

Het gedeelte wat we, ondanks het mindere weer, van Vancouver Island gezien hebben is mooi en we zouden graag langer blijven maar op 11 september melden we ons op de ferry terminal om over te varen naar Vancouver vanwaar we de dag erop terugvliegen naar NL.

     Montreal Ontario Manitoba Saskatchewan Alberta British Columbia Vancouver Island Vancouver

     nicoos.com