CANADA                          

MONTREAL      VANCOUVER

17 aug 2018   -   13 sep 2018

Oppervlakte Canada:  242 x Nederland

Het is 14 jaar geleden dat wij een intercontinentale vlucht hebben gemaakt en gaan nu vertrekken naar Montreal. Even wennen aan wat wij thuis al elektronisch hebben kunnen/moeten regelen zoals tickets, seating, Electronic Travel Authorization om per vliegtuig naar Canada te mogen reizen, autohuur en eerste overnachting. Dan op Schiphol een elektronische incheck en security procedure waar geen persoonlijk contact meer aan te pas komt. Het enige persoonlijke contact was met een dame bij de handbagage controle die ons toesnauwde hoe we de bagage en broekriemen aan moesten leveren. Zij mag ook wel robot worden.

Nicoline heeft vroeger veel gereisd maar is nog niet in Canada geweest, ik ben er in 1959 aan m'n vliegopleiding begonnen.
Het idee is om in 4 weken op ons gemak van Montreal naar Vancouver te rijden om zo een indruk van het land te krijgen, zonder vast plan en onderweg te bekijken welke route we gaan volgen, geen lange dagen en om 1700 'happy hour'.                
We denken wel naar de Niagara watervallen te gaan, hoewel toeristisch toch de moeite waard, geen 'must' maar ligt een soort van op de route. Ook willen we drie luchtmachtbases, waar ik mijn vliegopleiding heb gehad in de Canadese Luchtmacht, bezoeken en we gaan vrienden gedag zeggen in Vancouver.

De vlucht vertrekt op tijd en we komen op tijd aan in Montreal. Ook hier weer alle controles digitaal.
De vooraf gehuurde auto staat ook klaar en we gaan onderweg naar ons motel net buiten de stad in Beaconsfield waar we twee nachten blijven om te wennen aan de Canadese regels en gewoontes. 

  We hebben ons goed voorbereid en voor 4 weken uitgebreide bagage meegenomen, mag als handbagage aan boord en past in de kofferbak van de huurauto!
Jaren geleden ging dat ook goed en toen waren we voor een veel langere tijd onderweg.  
 

De volgende dag rijden we langs lake St. Louis en de St. Lawrence rivier richting het centrum van Montreal. Quebec is Franstalig en de sfeer is relaxed. Mooi aangelegde parken, schoon, veel oude gebouwen, mooie uitzichten over de snel stromende St. Lawrence rivier en op de lange bruggen die de verbinding zijn naar de USA.

        

        
 

Na de stad toeren we wat rond in de omgeving, relaxen op een terras aan lake St. Louis en bedenken waar we de volgende dag heen gaan. We zijn voldoende gewend aan de auto, regels en omgeving.

   Montreal  Ontario Manitoba Saskatchewan Alberta British Columbia Vancouver Island  Vancouver

   nicoos.com